Close

Top 3 redenen om schoorsteen te reinigen

Top 3 redenen om schoorsteen te reinigen

Wanneer was de laatste keer dat u de moeite nam naar de schoorsteen van uw huis te kijken? Wanneer heb je voor het laatst je tijd besteed aan het schoonmaken van de schoorsteen? Het is niet verwonderlijk dat we schoorsteenreiniging niet als een onderdeel van het maken van huis hebben beschouwd.

Tegenwoordig zijn veel huiseigenaren erop gebrand hun huis schoon te houden en vinden het niet erg om er tijd en geld aan te besteden, maar  schoorsteenschoonmaak wordt versmaad door gebrek aan bewustzijn over het belang en de voordelen ervan. Laat ons in dit artikel op de hoogte zijn van de voordelen van schoorsteenreiniging en de redenen om dit schoon te houden.

besteed

De National Fire Protection Association beveelt ons aan om onze schoorsteen te reinigen en deze minstens één keer per jaar door professionals te laten inspecteren. Schoonmaken is altijd een goede gewoonte en er zijn veel verstandige redenen om uw schoorsteen schoon te maken en te inspecteren, maar hier zijn de drie belangrijkste redenen voor schoorsteenreiniging die u serieus moet overwegen.

Om het schoorsteenbrand te verbieden

Een schoorsteenbrand is behoorlijk gevaarlijk met luide knallende geluiden en dichte rook, maar het is niet elke keer dramatisch om je te waarschuwen. Het verbrandt in een langzamer tempo met hogere temperaturen en heeft de capaciteit om dingen thuis te ontsteken. De vlammen van de schoorsteen kunnen zich verspreiden naar de muren en het dak van uw huis om een ​​enorme verwoesting en verwoesting te veroorzaken. De meest voorkomende oorzaak van schoorsteenbrand is de opeenhoping van vuil en met de tijd zullen schoorstenen verstopt raken met creosoot. Creosoot is een teerachtige substantie die een bijproduct is van brandend hout dat zich opstapelt als gevolg van beperkte luchttoevoer in de schoorsteen. Voorkom het schoorsteenbrand door regelmatig de schoorsteen schoon te maken en te onderhouden.

Om uw gezondheid te redden

het schoonmaken

Vuil gevulde en geblokkeerde schoorstenen maken het gevaarlijke koolmonoxide (CO) gas vrij, dat op lage niveaus hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en dementie kan veroorzaken. Inhalatie van CO is gevaarlijk voor de gezondheid en kan uiteindelijk leiden tot de dood. Nog een reden om uw schoorsteen vóór gebruik te laten onderzoeken en vegen.

Om te voorkomen dat schoorsteenrook uw huis binnenkomt

Onjuist onderhoud aan de schoorsteen leidt tot ophoping van roet rond de schoorsteen. Dit maakt het moeilijk voor de schoorsteen om de rook naar boven te trekken, maar deze kan uiteindelijk in uw huis terechtkomen. Het roet laat een zwarte film rond de open haard achter en vervuilt het meubilair of andere huishoudelijke artikelen die in de buurt zijn geplaatst. In het ergste geval kan de rook een zwarte vlek rond de schoorsteen veroorzaken waardoor deze moeilijk schoon te maken is.

Schoorsteen reinigen wordt belangrijk en het negeren van het voor een langere periode van tijd kan enkele ernstige problemen verwelkomen. Zorg dat u voorzichtig bent en neem een ​​professionele hulp voor uw normale schoorsteenreiniging en onderhoud.